De jacht was in vele gebieden op aarde niet meer noodzakelijk om van te leven, maar werd een sport of gebeurde om souveniers van te maken. Ivoor, krokodillenleer, een jacht troffe aan de muur.
Gelukkig beseffen steeds meer mensen we dat onze manier van leven er voor zorgt dat er diersoorten met uitstreven bedeigt worden en zijn er instanties ontstaan die dieren beschermen.
Wat is de mens zonder dieren? Is iets wat Indianen al lang wisten. Als alle dieren weg zijn, zal de mens sterven aan een gevoel van grote eenzaamheid. Want wat er gebeurt met de dieren gebeurt spoedig met de mens. Alle dingen hangen samen. Wat er met de Aarde gebeurt, gebeurt met de kinderen van de Aarde!

Hoe groot is jouw
voetafdruk?

Schranderheid, succes en rusteloosheid nieuw begin, tevredenheid , geluk Streven naar een nieuw begin en bereiken van nieuwe hoogten Liefde, bescherming, gezondheid en kennis. Transformatie, wijsheid, kracht en genezing Doorzettingsvermogen, verandering en ritme Verbinding, ijver, doorzetten en talent
Rat Roodborstje Schaap Schildpad Slang Sneeuwgans Specht Spin
Onschuld en nederigheid Vermomming en geheim Kracht, moed, doorzetten, schoonheid en loyaliteit Wijsheid, vooruitziende blik en kennis Betrouwbaarheid, vriendschap, wijsheid en bescherming Gezondheid, Intuitie, welzijn, inzicht, ouderdom Transformatie, balans, gratie en het oude symbool van de ziel.
Stekelvarken Stinkdier Tijger Uil Valk Varken Vleermuis Vlinder
Sluwheid, onzichtbaarheid en discretie Creativiteit, inspiratie, intuïetie en familie. Betrouwbaarheid, vriendschap, wijsheid en bescherming Active verbeeldigsekracht en creativiteit Elegantie, koesterend en gratie.
Vos Walvis Wolf Zalm Zeehond Zwaan
Houd je muisaanwijzer op de foto van het dieren om de eigenschappen van het dier te zien
Klik op de foto om de kaart te versturen. Met dank aan alle fotograven die hun foto's van de dieren beschikbaar hebben gesteld. Je vind hun naam op de kaart. De kaarten zijn ontworpen door

© Digitaldrawn E-cards
Uit gegevens van Noorwegen zelf blijkt dat ten minste één op de vijf gevangen walvissen een lange, gruwelijke doodsstrijd doormaakt. Bij sommige dieren duurt het meer dan een uur voor ze aan hun verwondingen bezwijken. Denkt je eens in hoeveel pijn ze moeten lijden.