goede doelen
Op deze pagina vind je een aantal flash e-cards met met een link naar organisaties die wereldwijd mensen helpen om een beter leven op te bouwen.
Wil je mensen in je omgeving attent maken op deze organisaties kun je een 1 van deze kaarten versturen. Op deze manier hopen wij als e-card site de aandacht te vestigen op deze goede initiatieven. Bezoek de sites zelf door op de banners of links te klikken.
Stichting Childrenshome - adoptie op afstand van weeskinderen in Zuid India
Bestel je wenskaarten,
via Digitaldrawn Wenskaarten
en steun Childrenshome
Lees meer>>
verstuur deze kaart
Free Rice

Speel spel
Verstuur kaart

Speel voor Gratis rijst 10 rijstkorrels per goed antwoord

Helpt het om mee te spelen met Free rice?

Volgens de United Nations, sterven er ongeveer 25.000 mensen per dag van de honger meestal zijn dit kinderen.

20 Rijstkorrels per goed antwoord lijkt weinig maar terwijl jij speelt spelen duizenden andere mensen op de wereld ook het spel.

Samen maken we het verschil Gratis rijst heeft sinds het is gestart in oktober 2007 meer dan 2 miljoen mensen eten gegeven.

Als je dus na het boodschappen doen,van een lekkerbakje koffie of thee met een koekje zit te genieten speel dan even dit spel. Het is ook nog goed om je kennis van engels ,reknen of aardrijkskunde te oefenen.

Bron www.freerice.com

Stichting Childrenshome

Verstuur kaarten

In de drie weeshuizen wonen 175 kinderen, waarvan er 45 geestelijk en lichamelijk gehandicapt zijn. Deze kinderen worden op een zo gewoon mogelijke manier opgevoed. Dat wil zeggen dat er geprobeerd wordt om het gezinsgevoel zoveel mogelijk te benaderen. De kinderen staan onder de hoede van huismoeders. Dit zijn weduwen die er voor zorgen dat de kinderen weer een moeder-kind en broer-zus gevoel krijgen.

Voor al deze kinderen zet de Stichting Childrenshome zich in.Bekijk onze website en maak kennis met de kinderen die wij reeds ondersteunen en de kinderen waar wij uw hulp voor vragen. Uw hulp, in de vorm van financiële adoptie van een weeskind of steun aan een weeshuis, maakt een verschil...

Bron www.childrenshome.nl/
War Child

Verstuur kaart

Oorlog heeft een desastreus effect op de kinderen.
Ze worden vaak in zichzelf gekeerd, angstig en wantrouwig.

De creatieve workshops haalde
het kind in hen weer naar boven. Samen muziek maken schiep
een onderlinge band, dwars door etnische barrières heen.
Het zorgde voor onderling begrip, voor respect en natuurlijk ook voor veel plezier.

Willemijn raakte enthousiast en besloot zich ook voor War Child te gaan inzetten. Een jaar later, in oktober 1995, richtte zij War Child Nederland op.

Bron: www.warchild.nl

Aandacht voor Aids

Verstuur kaart

Van de 40 miljoen mensen die wereldwijd leven met HIV/AIDS, wonen ruim 28 miljoen mensen in Subsahara Afrika. Ghana is één van de landen in dit gebied waar de ziekte epidemische vormen aanneemt en waar deze menselijke tragedie ook effecten heeft op vele andere aspecten binnen de samenleving.

Aandacht voor Aids is een overkoepelde naam voor verschillende initiatieven die de afgelopen twee jaar in Ghana en met name in samenwerking met de International Health Care Centre zijn uitgevoerd.

Bron: www.aandachtvooraids.nl

© Digitaldrawn e-cards